Vikend manifestacije u Barbanu

Ovog vikenda u Barbanu nas očekuje mnoštvo zanimljivih manifestacija. Bit će tu za svakog ponešto.

U subotu 20.07.2024. uvala Blaz bit će središte okupljanja jedriličara, održava se 14. po redu „Regata Barbanske rivijere“ . Sudjelovat će 25 brodica. Regata počinje u 11:00 sati na Blazu, završava u 17.00, a zatim kreće morska „Trka na prstenac“ s gumonima u 18:30. Dodjela nagrada i proglašenje pobjednika bit će u 21:00 sat.

Posjetitelji na ovaj način imaju mogućnost pogledati jednu najljepših regata na Jadranu. Ovim putem pozivaju se posjetitelji da dođu sa brodovima ili na kopno te budu dio spektakla punih jedara Raškog zaljeva.

Zatim 20.07. s početkom u 14:00 u dvorištu crkve sv. Nikole održava se druga „Srednjovjekovna Barbanska štorija. Na štoriji će osim udruge „Barbanska kula“ sudjelovati i udruga Ordo Sancti Viti koje su zajedno pripremile bogat i sadržajan program .Posjetitelji će moći uživati u raznim radionicama, srednjovjekovnim igrama, streličarstvu, školi srednjovjekovnih plesova, predstavi pa sve do veličanstvenog fireshowa. Program traje do 21:00.

Također, u Glavani parku organizira se tradicionalna manifestacija „Zasvirimo u Glavani parku“ s početkom u 20:00 sati, gdje posjetitelji mogu uživati u najljepšim istarskim melodijama u izvedbama vrhunskih harmonikaša.

Zaista jedan jedinstven, ispunjen i sadržajan vikend u Barbanu!

Ostavi komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.