Restoran Stefanija, Puntera

Napisao TZ Barban

Jela koja dolaze iz naše kužine potpuno su u skladu sa mediteranskim načinom kuhanja, a namirnice koje koristimo jasno odražavaju klimu u kojoj se nalazimo – kuha se samo sezonski i koriste se samo lokalne namirnice. Ta je filozofija prenesena s koljena na koljeno još od voljenog nonića i none Štefanije.

Nekada davno, nono i nona živjeli su mirnim životomu kući do moje  ville ; nona je svako jutro pekla kruh, a nono je svaki dan odlazio u lov, brati gljive, šparuge ili začinsko bilje, ovisno o godišnjem dobu. Kuhinja je tada bila centralno mjesto kućanstva i svaki se dan kuhalo nešto novo. Nono je stalno vadio mrvice začinskih trava i posipao ih po mesu, ribi, maneštrama… Upravo taj osjećaj danas želimo prenijeti našim gostima i posjetiocima kuhinje none Štefanije.

Nudimo tradicionalna jela, koja nalazimo u prirodi koja nas okružuje ili isključivo na par kilometara udaljenosti, te od njih spravljamo ukusna i zdrava jela, napravljena s ljubavlju i u skladu sa tradicijom prostora iz kojeg potječu. Neki to danas zovu slow food, a mi to danas zovemo kuhinjom none Štefanije. Kombinacijom domaćih namirnica, starih receptura te dugim i polaganim kuhanjem oživljavamo i prenosimo tradiciju koju su nam prenijeli nono Toni i nona Štefanija.

Za večere primamo i rezervacije vanjskih gostiju.Obavezna rezervacija.

Radno vrijeme Restaurant Stefanija
Zima: vikendi od 16 -21h i po najavi
Ljeto: od 16-24h (poželjne rezervacije)

Adresa: Puntera 8D

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.