Centar za posjetitelje – MMC Barban

Napisao TZ Barban
MMC Centar za posjetitelje Barban

Ponuda Barbanštine je od ove godine bogatija za još jedan dodatni sadržaj, Centar za posjetitelje, u kojem gosti mogu doživjeti „Trku na prstenac“ bilo koji dan u godini.

Suvremeni Centar za posjetitelje nalazi se u samom centru Barbana, u zgradi stare gradske lože na trgu, a posjetiteljima omogućuje edukativan i inovativan način prezentiranja, pa i osjećaja sudjelovanja u Trci na prstenac, viteške igre koja je simbol mjesta Barban, ali i jedna od glavnih turističkih atrakcija u Istri. Zamišljen je kao multimedijalni prostor gdje će se ispričati povijest mjesta, njenih spomenika, kulture, običaja, narodne nošnje uz naglasak na opis Trke na prstenac, te niza pojedinosti vezanih uz njezino odvijanje i povijest.

Sam prostor podijeljen je u nekoliko atraktivnih dijelova, od kojih se najviše ističe dugačak hodnik koji posjetitelje podsjeća na trkaću stazu artikuliranu prstenovima, a koji je popraćen svjetlosnim i zvučnim efektima. Na taj način stvorena je dodatna napetost i doživljaj konjanika pri gađanju prstenca.

U sljedećim dvoranama prezentira se Trka kroz povijest, njeni pobjednici, eksponati, vitica i koplja, tradicionalna narodna nošnja, te se prikazuju različiti kratki edukativni filmovi snimani u posebnim tehnikama, kao što su video 360 i 3D mapping. Uz edukativne filmove, posjetitelji mogu uroniti u virtualnu stvarnost, staviti na glavu 3D naočale, uzeti koplje u ruke, i iskušati se u gađanju prstenca, te se bar na trenutak osjetiti ponosnim konjanikom.

Sve se poput prave Trke odvija u realnom vremenu. Trk traje maksimalno 12 sekundi, nakon čega se konjanik zaustavlja, okreće i donosi koplje s prstencom pred Časni sud da mu potvrdi pogodak.
Pogodak u sredinu (sridu) prstenca obješena na užetu ponad staze donosi tri boda (punta), iznad sredine dva, ispod jedan, a u otvore smještene lijevo i desno donosi po pola boda.

Posjetite nas i doživite kulturu i tradiciju Barbana na drugačiji, inovativan način!

Centar za posjetitelje TZ Barban

Pojedinačni posjetitelji 4,00 € / 30,14 kn

Pojedinačni posjetitelji + vođenje 5,00 € / 37,67 kn

Grupe (min. 10 pax) 3,00 € / 22,60 kn

Grupe (min. 10 pax) + vođenje 4,00 € / 30,14 kn

Radno vrijeme:
siječanj – srpanj po dogovoru-potrebna rezervacija termina
Srpanj-kolovoz svaki dan od 10:00-18:00
Rujan-prosinac po dogovoru- potrebna rezervacija termina.

Za grupne posjete potrebna rezervacija: marina@barban.hr, +385 (0)52 567 420

Centar za posjetitelje Barban
Multimedijalni centar Barban d.o.o.
Barban 1, 52207 Barban
T: +385 (0)52 567 420
e-mail: marina@barban.hr

Centar za posjetitelje Barban

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.