15. Susret Kantajmo i svirimo po staroj užanci

 In
15. Susret Kantajmo i svirimo po staroj užanci

15. Susret Kantajmo i svirimo po staroj užanci

101 101 people viewed this event.

KUD Barban organizira već tradicionalan Susret kantadura na tanko i debelo i svirača na istarskim tradicijskim instrumentima.

Susret „Kantajmo i svirimo po staroj užanci“ okuplja pjevače i svirače iz cijele Istre, a nastupili su i pjevači pripadnici talijanske nacionalne manjine ZT Armando Capolicchio iz Galižane. Brojne nastupe na dosadašnjim susretima ostvarili su i gosti iz Primorsko-goranske županije: članovi Udruge sopaca otoka Krka i KUD-a Žejane.

Susret je prvotno bio zamišljen kao memorijalno okupljanje pjevača istarskih pjesama u znak sjećanja na Broskvar Romana koji je bio vrstan kantadur i jedan od osnivača KUD-a Barban. Međutim, nakon nekoliko godina se došlo do spoznaje kako se rapidno smanjuje broj starijih pjevača radi bolesti i smrti, pa je prije tri godine Upravni odbor KUD-a Barban osmislio novi naziv manifestacije – „Kantajmo i svirimo po staroj užanci“. Namjera je bila odati svojevrsnu počast svima onima koji su buduće generacije pjevača zadužili svojim radom i djelovanjem na očuvanju autohtonih pjesama i svirki Istarskog kraja.

Susret „Kantajmo i svirimo po staroj užanci“ iz godine u godinu okuplja sve veći broj mladih pjevača i svirača. Oni nastavljanju njegovati istarsku narodnu glazbu, a time promovirati kulturnu i tradicijsku baštinu Istre, što opravdava organiziranje susreta ovakvog tipa.

To register for this event please visit the following URL:

 

Datum i vrijeme

05-12-2024 to
05-12-2024
 

Lokacija

Podijeli s prijateljima

Kontaktirajte nas

Možda nismo u blizini kompjutora, ali svejedno nam pošaljite mail. Odgovorit ćemo u najkraćem roku.

Not readable? Change text. captcha txt