Finale Croatia cupa

Napisao TZ Barban

30.10.2021. konjički klub Istra organizirao je finale Croatia Cupa daljinskog jahanja u Barbanu, gdje je održana i prva pokazna endurance utakmica 2006. godine u suradnji Društva Trke na Prstenac Barban.

Croatia cup daljinskog jahanja 2021. godine sastojao se od šest utakmica koje su se održale u Đurđevcu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Zagrebu i na Kukavici te je zadnja bila upravo u Barbanu.
Utakmica je imala 4 staze – kategorije , D kategorije 20km, A kategorije 44km , B kategorije 64km, te CEN1 * 86kn. Staza se prostirala na području općine Barban u dva kruga , plava staza 22km i bijela staza 32km.

D kategorija utakmice namijenjena je mladim jahačima koji tek ulaze u ovaj sport, veseli što iz godine u godinu ima sve više mladih natjecatelja koji se žele iskušati u ovoj disciplini.
U svim kategorijama ukupno je sudjelovalo 46 jahaćih parova iz cijele Hrvatske. Zbog jačanja međunarodne prepoznatljivosti ove godine na utakmici je sudjelovalo 5 jahaćih parova iz Slovenije.

KK Istra na utakmici predstavljalo je 11 jahaćih parova u svim kategorijama te su nas njihovi nastupi doveli do 1. Ekipnog mjesta.
Na utakmici cen* 86km 1. mjesto u kategoriji seniora zauzela je Erin Špada na grlu Indio.
Na utakmici 64 km U kategoriji seniora 1. mjesto zauzela je Karla Faraguna na grlu Shagya Hajnal dok je drugo mjesto u konkurenciji juniora zauzela Nicol Šverko na grlu Karluči.

Na utakmici 44km u kategoriji seniora 1. mjesto zauzeo je Matteo Rojnić na grlu Amani, dok je 3.mjesto zauzela Valentina Žgomba na grlu Fareesa.
U kategoriji juniora na istoj utakmici Mofardin Tia na grlu Shila zauzela je 3. mjesto. Na utakmici D kategorije Udovičić Tea na grlu Caprice zauzela je 2. mjesto dok je Biserka Đugum zauzela 4.mjesto.

Iako je ova utakmica bila zadnja nacionalna utakmica, iskusnim konjima i jahačima poslužila je kao trening za nadolazeće međunarodne utakmice, dok je mladim jahačima i konjima ovo bila jedna u nizu kvalifikacijskih utakmica koje mladi jahači i konji moraju uspješno završiti kako bi mogli nastupati na međunarodnoj sceni, dok je novim jahačima bila uvođenje u ovu disciplinu.

Sljedeće godine nastavlja se tradicija organizacije Croatia CUPA u Barbanu ali ovog puta kao I.kolo Croatia Cupa koje će se održati u travnju.

Konjički klub Istra zahvaljuje Općini Barban na podršci u organizaciji ove manifestacije kao i načelniku Općine Daliboru Pausu koji je dodjeljivao nagrade na proglašenju pobjednika. Kao i svim volonterima koji su u utakmici sudjelovali kao redari na prometnicama te kao zapisničari.

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.