Ministar Cappelli potpisao ugovore s korisnicima programa ‘Konkurentnost turističkog gospodarstva’ s područja Istarske županije

Napisao TZ Barban

Ministar turizma Gari Cappelli je jučer u Istri posjetio Centar za posjetitelje Barban koje je Ministarstvo turizma kroz ‘Program razvoja javne turističke infrastrukture’ sufinanciralo s više od 1,2 milijuna kuna.

Prilikom posjeta, ministar Cappelli potpisao je i ugovore s korisnicima programa ‘Konkurentnost turističkog gospodarstva’ s područja Istarske županije. Ukupno je Ministarstvo turizma u sklopu programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ dodijelilo 23,6 milijuna kuna za 453 projekta, od kojih je 60 s područja Istarske županije.

Sredstva kroz program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ su namijenjena povećanju kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoju novih proizvoda u destinaciji, održivom razvoju, internacionalizaciji poslovanja, korištenju novih tehnologija i sl. Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge. Program je sastavljen od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja.

Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge. Između njih 60 iz Istarske županije, jučer je imalo priliku potpisati njih 25 ugovore od kojih su i naši Istra Adventure, Glavani park te Camp Dvor. Čestitke!

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.