Nakon dvije duge godine, KUD Barban gostovao u Vrbju kraj Nove Gradiške

Napisao TZ Barban

Dana, 28.05.2022. članovi KUD-a Barban bili su gosti KUD-a „VRBJE“ kraj Nove Gradiške na Smotri folklora „Vijala j se vrbičica“.

Dočekali su ih ljubazni domaćini sa kojima su članovi KUD-a Barban sklopili prijateljstvo koje će se vjerojatno po lijepim dojmovima i ubuduće nastaviti. Predsjednik KUD-a Barban, David Broskvar i jedna od voditeljica folklora Ariana Žudih primili su u prostorijama Općinske vijećnice ZAHVALNICU od načelnika Općine Vrbje za sudjelovanje na Smotri.

U 18,00 sati krenula je povorka iz dviju ulica, potom su u centru Vrbja zaplesali zajedničko kolo svi sudionici. Vrijeme im nije bilo naklonjeno ali su volja i entuzijazam bili jači od svega.
U bogatom programu sudjelovali su: domaćini KUD „Vrbje“ Pjesme i plesovi novogradiškog kraja, KUD „Barban“ svirka na tradicionalnim istarskim instrumentima i naravno naš Barbanski balon, KUD „Šubić“ Novska „Mene moji naučili preci" plesovi i pjesme Zapadne Slavonije, KUD „Hrvatska seljačka sloga Opatovac“ Opatovac, KUD „Nikola Šubić Zrinski“ Petrijevci Slavonski izvorni plesovi iz okolice Petrijevaca i KUD „Šubić“ Novska „Prosijala sjajna mjesečina“ –Jurjevski običaji Bilogore.

Nakon Smotre druženje se nastavilo do kasno u noć.

Tajnica KUD-a Barban

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.