Obračun godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe- 2022.

Napisao TZ Barban

Na znanje iznajmljivačima, Sukladno naputku Hrvatske turističke zajednice prosljeđujemo obavijest o godišnjem paušalnom iznosu turističke pristojbe za 2022. godinu.

Obavještavamo Vas kako je od 27. svibnja 2022. u sustavu eVisitor pokrenut obračun godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za 2022. za pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Turistička pristojba za Općinu Barban iznosi 350,00kn/ po krevetu (glavni i pomoćni).

Sukladno važećem Zakonu o turističkoj pristojbi članku 12. osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu plaćaju godišnji paušalni iznos turističke pristojbe za svaki krevet (glavni i pomoćni).

Obračun godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe računa se prema najvećem zbroju aktivnih kreveta u godini odnosno prema najvećem zbroju aktivnih kreveta u razdoblju od 1.1.20222. do 31.12.2022.

Obveznik će biti zadužen za paušalni iznos turističke pristojbe bez obzira koliko je dugo posjedovao važeće rješenje o pružanju usluga u 2022.

Također:

Ako se nakon 27. svibnja 2022. broj kreveta poveća, obračun se uvećava i novo zaduženje će biti će vidljivo na prvom sljedećem korektivnom obračunu
Ako se nakon 27. svibnja 2022. broj kreveta smanji, obračun se ne mijenja, a
Ako se nakon 27. svibnja 2022. ukine kapacitet, obračun se ne mijenja

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.