Obračun turističke članarine za 2020. godinu – obavijest

Napisao TZ Barban

Ovim putem obavještavamo sve pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu kako je od ponedjeljka 3. kolovoza 2020. godine unutar sustava eVisitor vidljiv obračun turističke članarine za 2020. godinu.

Od 2020. godine na snazi je novi model obračuna turističke članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. Obračun turističke članarine za 2020. se obavlja na temelju maksimalnog broja kreveta/smještajnih jedinica u 2019. godini. Maksimalni broj kreveta/smještajnih jedinica se određuje tako da se analizira svaki dan tijekom cijele 2019. godine te se za obračun uzima onaj dan kada je iznajmljivač imao najveći broj aktivnih kreveta/smještajnih jedinica.

Primjer 1. Ako je iznajmljivač na početku godine imao 8 kreveta, a npr. u lipnju odjavio 2 kreveta, maksimalni broj kreveta u 2019. godini je 8 te će se prema tome obračunati turistička članarina.

Maksimalni broj kreveta se promatra prema pojedinom iznajmljivaču (prema OIBu) te prema području grad/općine odnosno prema turističkoj zajednici.

Primjer 2. Ako iznajmljivač ima 2 apartmana (svaki po 4 kreveta) na dvije različite adrese, ali obje adrese su na području iste turističke zajednice, maksimalni broj kreveta je 8 te se članarina uplaćuje na jedan IBAN.

Primjer 3. Ako iznajmljivač ima 2 apartmana (svaki po 4 kreveta) na dvije različite adrese koje su ujedno u 2 različite turističke zajednice, maksimalni broj kreveta je 2 puta po 4 kreveta. Shodno tome članarina se uplaćuje na 2 zasebna računa za svaku pojedinu turističku zajednicu.

NAPOMENA: Informativni obračun godišnjeg paušalnog iznosa turističke članarine za 2020.god. nalazi se pod kategorijom „Obavijesti“ na početnoj stranici sustava eVisitor.

Na raspolaganju smo za sve nedoumice i pitanja.

Vaša TZO Barban

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.