Okitimo Barban – lijepa vijest iz Barbana

Napisao TZ Barban

Barbanke i Barbanci sudjelovali u izradi i postavljanju ukrasa te time pridonijeli da Barban zasja u blagdanskom ruhu. Priključilo se mnogo ljudi, a mnogi su sudjelovali s donacijama raznih dekoracija i zelenila.

Akcija „Okitimo Barban“ i izrađivanje ukrasa za Barban i događaje koji slijede nastala je suradnjom Turističke zajednice Općine Barban i novoosnovane Udruge Barbačana te su se također izrađivali ukrasi za sve događaje koji slijede tijekom prosinca u Barbanu.

Duh zajedništva i pozitivna blagdanska atmosfera odisala je ovog vikenda Barbanom.
Osim toga u župnoj crkvi Sv. Nikole i župnom dvoru održano je misno slavlje, djecu je posjetio Sv. Nikola i razveselio poklonima, zapaljena je prva adventska svijeća, a zatim je uslijedio humanitarni koncert u župnom dvoru.
To je samo uvertira u „Prosinac u Barbanu“ koji donosi mnogo zanimljivih i zabavnih sadržaja za sve uzraste.

06.12. organizirat će se ponovo prigodan program povodom zaštitnika župe Sv. Nikole te će se obilježiti i Dan Općine Barban.
U 11:00 u crkvi će biti prigodan program OŠ Jure Filipovića povodom Sv. Nikole te podjela poklona, u 13:00 Svečana sjednica, u 16:00 Krunica i misa, a zatim popodne u 17:00 u šatoru ispred Općine Barban prigodan i zabavni program za najmlađe uz kreativne radionice i Božićni art kutak- „Čarobni zvončići“, a u 18:30 predstava Teatra Naranče „Šesta noć prosinca“.

07.12. tradicionalno se organizira „Smotra ulja Općine Barban“ u šatoru ispred Općine Barban, ove godine 14. po redu, uz mali sajam domaćih proizvoda i kuhano vino, a bit će i edukativnih elemenata za maslinare. Kao i uvijek, za kraj slijedi proglašenje najboljeg maslinovog ulja s Barbanštine.

8.12. u šatoru ispred Općine Barban organizira se tradicionalna manifestacija u organizaciji KUD Barban „14. Susret kantajmo i svirimo po staroj užanci“ gdje će čuvari tradicije Barbanštine uveseliti posjetitelje tradicionalnom svirkom i kantom.
A nakon toga, u 21:00 slijedi zabavni dio programa u DJ-a i „REPLAY BAND“.

15.12.- u Multimedijalnom centru Barban u 17:30 organizira se „Mala Božićna radionica za djecu“ uz Ana-Mariju Kolić koja priprema vrlo zanimljiv program koji je idealan za male kreativce.

16.12. Za kraj ovog bogatog programa „Prosinac u Barbanu“ slijedi nezaboravna „Barbačanska adventska čarolija“ koja će se održati na Ranču Barba Tone u Manjadvorcima u 11:00. Udruga Barbačana priprema zaista zanimljiv program.

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.