Srednjovjekovna Barbanska štorija

Napisao TZ Barban

U petak, 28.07. u Barbanu održat će se po prvi put „Srednjovjekovna Barbanska štorija“ s ciljem da posjetitelji programa nauče ponešto o starom viteškom svijetu u dalekom srednjem vijeku na zabavan i edukativan način.

Program započinje otvaranjem vrata festivala ispred Barbanske kule u dvorištu župne crkve Sv. Nikola u 16:30., a završava u 22:00. U tih nekoliko sati posjetitelji mogu očekivati srednjovjekovne priče, mačevanje, streličarstvo, srednjovjekovni sajam i uvijek uzbudljiv fire show. Kako bi posjetitelji na najbolji i najedukativniji način uspjeli uroniti u samu čar viteštva neophodan dio programa jest upravo škola viteštva.

Osim škole viteštva tijekom programa održat će se predstava Povratak kralja i igrokaz s vješticom. Kako bi festival bio još uzbudljiviji u 20 sati posjetitelje očekuje gost iznenađenja sa vrlo zanimljivom vještinom. Stoga pozivamo sve zainteresirane da dođu i otkriju o kome se točno radi i kakvu to uzbudljivu vještinu posjeduje jer svi vole iznenađenja. Uz cijeli program bit će tu edukativne radionice o izradi drvenih mačeva i lukova i prikaz starog pisma. Također, bit će tu i mali srednjovjekovni sajam. Za najmlađe cijena ulaza bit će 5 eura,

dok će za odrasle cijena biti 10 eura po osobi. Organizator je Srednjovjekovna udruga Barbanska kula, a za zabavu i radionice za najmlađe pobrinut će se Čarobni svijet balona.

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.