UPUTE VEZANO ZA KORONAVIRUS

Napisao TZ Barban

Mole se svi građani i iznajmljivači da u narednom razdoblju redovito prate informacije i novosti vezano za mjere i ograničenja koja se propisuju s ciljem sprječavanja širenja zaraze uzrokovane korona virusom – COVID 19.

Sve novosti vezano za korona virus na dnevnoj razini objavljuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo na internet stranicama: https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/

Dodatne preporuke i mjere koje će eventualno propisivati županijski stožer civilne zaštite objavljivat će se na stranicama Općine Barban: www.barban.hr  te na ovim stranicama.

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

1. OGRANIČENJA VEZANA UZ PRIMANJE GOSTIJU

Odlukom Stožera civilne zaštite Istarske županije o ograničenju rada i mjerama ponašanja od 15.3.2020. do 14.4.2020. godine u uslužnim djelatnostima (prekid rada u djelatnostima u kojima se ostvaruje neposredni bliski kontakt s klijentima), preporuka i prijedlog od strane Stožera civilne zaštite Istarske županije je da se ne organizira prijem odnosno prihvat turista kod malih iznajmljivača do 14.4.2020. godine. Postrožene mjere trebaju se odnositi kako na strane tako i na domaće goste.

 

2. KONTAKTI NADLEŽNIH EPIDEMIOLOGA

U slučaju potrebe, odnosno pojave znakova zaraze virusom, potrebno je javiti se nadležnom epidemiologu. Za područje Istarske županije, kontakt nadležnog epidemiologa je: 098 441 821

 

3. RAD UREDA TURISTIČKE ZAJEDNICE OPĆINE BARBAN

S obzirom na preporuke županijskog stožera civilne zaštite, ured Turističke zajednice Općine Barban do daljnjega neće primati stranke, osim u iznimnim i hitnim slučajevima, uz prethodu najavu. Do tada, zahtjevi i upiti mogu se ostvariti telefonskim putem (052/567-420) i putem e-maila (tz-barban@barban.hr).

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.