Završila 43. Trka na prstenac

Napisao TZ Barban

Jučer je završila 43. po redu “Trka na prstenac”, kojoj su već po dobrom starom običaju, uz Barbanke i Barbance, prisustvovali brojni domaći i strani gosti. Slavodobitnik ovogodišnje Trke je Kristijan Kancelar na konju “Ramzes” sa maksimalnim brojem bodova, odnosno 9 “punti” iz tri utrke. Slavodobitniku ovo nije prva osvojena Trka, pošto je prije deset godina također bio najuspješniji od 16 konjanika u gađanju prstenca. U ovom kontekstu valja naglasiti i da je subotnju 23. “Trku na viticu” sa 6 bodova osvojio debitant Bruno Celija na konju “Gema”. Zabava je cijeli vikend uz brojne goste trajala do dugo u noć, u subotu uz Lidiju Bačić, a u nedjelju uz Grupu Vigor. Sva tri dana se navečer osim na barbanskom trgu, tj.”Placi”, tulumarilo i u Caffe Baru Roy, koji se već etablirao kao tradicionalno dobro mjesto za provode. Također, sva tri dana su bila bogata i drugim kulturno-zabavnim i sportskim događanjima, poput izložbe slika Hede Gärtner i turnira u briškuli u petak, 6. Robotrke na prstenac osnovnoškolaca i osnovnoškolki, turnira u pljočkanju, revijalne nogometne utakmice na Mrzlici i gađanja glinenih golubova u subotu, te zadnjeg dana trodnevne manifestacije nastupa KUD-a Barban i FD-a Pazin, zatim promenadnog koncerta limene glazbe i mažoretkinja i vatrometa na samom kraju večeri.

Ovim putem htjeli bi se zahvaliti apsolutno svim sponzorima 43. Trke na prstenac, ali i svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pripomogli u njenoj organizaciji, te svima koji su prisustvovali ovom obnovljenom događaju koji se održao već 43. godinu za redom.

Želimo se zahvaliti i Predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, Premijeru Andreju Plenkoviću, Ministru turizma Gariju Cappelliju, Županu Istarske županije Valteru Flegi, Gradonačelniku Pule Borisu Miletiću i brojnim drugim vladinim dužnosnicima, gradonačelnicima i načelnicima koji su bili prisutni u nedjelju.

Vidimo se nagodinu! Veliko hvala i srdačni pozdravi iz Barbana!

 

Pobjednik 23. Trke na viticu debitant Bruno Celija na konju “Gema”.

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.